Vedere de la mare

Mai are rost să mă plâng că s-a terminat concediul? E de la sine înțeles. Zece zile la malul mării fie ele însorite sau mohorâte sunt mai mult decât binevenite. De asemenea, e de prisos să menționez faptul că timpul zboară tâmpit de repede și că s-a mai dus o vară. Încă nu m-am obișnuit cu ritmul ăsta alert, deși într-un fel mă bucur că am ajuns deja în prag de septembrie. Nu vreau să par vreo ființă profundă, visătoare și nostalgică, dar eu abea aștept să vină toamna, să vină anotimpurile reci, tânjesc după o ploaie rece de octombrie și după paletarul arămiu.

Vara asta nu a fost cu siguranță una din preferatele mele. A fost ticsită de întâmplări bizare. Începuturile noi și necunoscute nu sunt niciodată ușoare dar gândirea pozitivă și încrederea sunt pașii către succes. Chiar și așa, tot am iubit-o pentru ploile ei calde și furtunile cu tunete și pentru puținele escapade pe care le-am făcut.

Zilele petrecute la mare au fost superbe. Mă declar o romantică incurabilă așa că iubirea necondiționată pentru mare nu e un lucru straniu. Ador să-mi petrec diminețile pe plajă, plimbându-mă kilometrii întregi în căutare de ape turcoaz și scoici. Chiar și atunci când când vremea nu a ținut cu bronzul meu, cu greu am stat departe de plajă. Pe mine nu mă poți ține în hotel atunci când plec de acasă. Eu vreau să cutreier locurile, vreau să văd și să captez cât mai multe.

Spre deosebire de verile trecute, anul ăsta ne-am plimbat puțin mai mult. Într-una din zilele mai puțin însorite am mers în port. Au trecut cel puțin zece ani de când am fost ultima dată în fața Cazinoului din Constanța. Evident că percepția mea pe atunci era cu totul alta față de acum. Chiar dacă nu aș iubi și nu aș studia arhitectura, tot mi-ar deranja puțin privirea starea deplorabilă în care se află. Nu știu ce fel de asocieri și sinapse face mintea mea dar mereu când mă gândesc la Cazino, îmi imaginez în interiorul său o scenă desprinsă din Titanic. O scară monumentală în centru, cucoane cu rochii înflorate stând la o bârfă nevinovată, bărbați cu trabucuri în mână punând lumea la cale, discutând politică. Oameni din înalta societate în lumina candelabrelor impunătoare din sticlă. Mi-ar fi plăcut enorm să pot intra în interiorul lui, măcar cu ochii. Ferice de fotografii și ”marii” ariști autohtoni ce au filmat acolo, eu pot doar să-mi imaginez mirosul de clădire veche. Mi-a rămas în suflet, poate din cauza asta i-am dedicat un paragraf  întreg fără să-mi dau seama.

Poze am făcut cu zecile. Îmi place să fac poze și să pozez, mă realxează. Îmi pare rău totuși că WordPressul are un handicap în a reda claritatea lor, chiar și a celor făcute cu DSLRul. Pe Instagram se văd mult mai frumos.

 

Sper să ne vedem în roz la toamnă,

Daliana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s