Ruj

 

”Lipstick is the most valuable weapon in a woman’s make-up kit. It has the power to transform the appearance and mood of the person wearing it, and, at the same time, arouses the admiration of everybody else.”

Monica Bellucci

 

Azi ne rujăm, dar înainte de asta, hai să vă zic cum stă treaba cu gusturile și preferințele mele, pentru că tot ce urmează să scriu e strict părerea subiectivă a unei amatoare de maglavaisuri colorate. E destul de simplu pentru mine, dacă nu e nude, e vampy și viceversa. Cam asta e paleta în care mă desfășor cu plăcere și cu încredere. Alegerile astea au loc în funcție de spirit, în funcție de anotimp sau de ocazie. Îmi plac nuanțele de nude, de la cele mai deschise până la cele mai închise care deja aduc a maro, îmi plac chiar și cele cu o tentă subtilă de roz în ele. Pe astea le pot purta lejer pe tot parcursul anului, din punctul meu de vedere fiind cele mai versatile nuanțe de ruj. Repet, din punctul meu de vedere. La extrema cealaltă stau nuanțele puțin mai pretențioase, nuanțe de roșu, de burgundiu, mov, chiar și nuanțe care aduc a negru. Folosesc cuvântul pretențios pentru că nuanțele astea vampy cer o anumită atitudine, și aici nu mă refer la comportament neaparat. Dar nu vreau să întru în detalii de genul și nici să creez polemici. Personal nu aș putea purta un mov sau un burgundiu atât de închis în iulie. Nici măcar iconicul roșu nu îmi face cu ochiul în lunile călduroase, dar asta e iar o părere strict subiectivă. În anotimpurile reci, e cu totul altceva. Ăsta e momentul când mă simt cel mai bine purtând nuanțe așa îndrăznețe. Referitor la texturi, îmi place aproape orice textură de ruj, mai puțin cele glossy. Pe astea din urmă nu le agreez de nici o culoare și sub nici o formă. Dar nu vreau să fac din postarea asta un fel de îndrumar. Poartă orice vrei atâta timp cât îți place și te face să te simți bine.

Totuși…

„If I had to teach someone just one thing about lip color, it would be this: Find a lipstick that looks good on your face when you are wearing absolutely no makeup.”
Bobbi Brown

 

A girl can never have too many lipsticks așa că mi-am plasat o comandă la Pink Panda, site cu care mă înțeleg tare bine, atât din punct de vedere calitativ cât și din punct de vedere al prețurilor.

Când vine vorba de dat bani pe makeup eu sunt undeva între. Ce vreau să spun cu asta e că folosesc atât produse high end cât și drugstore și nu am nici o problemă. Există produse scumpe și proaste, la fel cum există produse ieftine și bune, tocmai din cauza asta mă feresc să aleg o tabără. Nu aș da niciodată sute de lei pe rujuri care dau bine doar în pozele de instagram și fac același lucru ca un ruj de zece ori mai ieftin, la fel cum nu mă sfiesc să dau câteva sute de lei pe un fond de ten bun, care într-adevăr îmi lasă pielea ca de porțelan. Am atins subiectul ăsta tocmai pentru a puncta faptul că rujurile despre care vreau să vă vorbesc azi au costat până în 80 de lei. TOATE.

Brandul este Freedom Makeup, un copil al Makeup Revolution, brand despre care iar am de zis numai de bine, atât cât am probat. Vin în colecții de câte 5 rujuri, pe Pink Panda aveți mai multe opțiuni, colecții nude sau vampy așa cum am și eu, sunt colecții cu nuanțe de roz sau portocaliu,  am văzut chiar și ceva cu gri, galben și albastru. În cazul meu cele nude sunt cu finish mat, iar cele vamp sunt cu finish lucios și au un sidef foarte subtil și plăcut în ele. Rezistența e ok, nu are rost să punem la îndoială faptul că trebuie reaplicat pe parcursul zilei, după ce mânânci sau bei. Cel mai mult îmi place că sunt foarte cremoase și îți simți buzele hidratate, sunt ușoare și culorile chiar sunt frumoase și pigmentate. Sunt rujuri bune și pentru prețul pe care îl au eu zic că își fac treaba mai mult decât bine. Puteți căuta review-uri și pe YouTube la ele, așa fac și eu mereu înainte să pun banii pe tejghea, oricât de mulți sau puțini ar fi. Am făcut și swatch la câteva din ele și realizez că trebuie să îmi iau un șablon ca să pot să vă arăt swatchuri mai drăguțele pe viitor.

În orice caz, ideea principală e că rujul e unul din cele mai importante produse de machiaj din poșeta unei femei. Rujul roșu de exemplu e un adevărat simbol al feminități. Cu toate că e considerat și un simbol al sexualității ( lucru cu care nu am nici o problemă) și a creat multe controverse de-a lungul istoriei, mereu mă duce cu gândul la cât de puternice și de independente pot fi femeile. Avem atâtea starlete care purtau sau încă poartă rujul roșu ca pe o semnătură proprie, ca Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Lucille Ball, Elizabeth Taylor sau Dita Von Teese.

Rujul în sine are o istorie aparte și ca femeie e chiar interesant să vezi cum a evoluat și de unde a pornit totul.

123465nume7810nume911121415nume18

Rujurile le găsești aici.

Care e nuanța ta preferată de ruj? Dar textura? Și dacă ar fi să asociezi rujului tău un cuvânt, care ar fi acela?

Sunt chiar dornică să interacționăm pe subiecte de genul așa că vă aștept în secțiunea de comentarii să povestim.

Love,

Daliana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s