DIY: Brăduț de Crăciun

Mai avem 16 zile până la Crăciun!

Și anul ăsta, la fel ca anii trecuți m-am lăsat prinsă într-u totul de spiritul Crăciunului. Da, eu sunt acea persoană care share-uiește clipuri de Crăciun încă din Noiembrie și care colindă magazinele în căutare de decorațiuni și cadouri până la epuizare. Perioada asta a anului mă umple de fericire și de energie pozitivă și ador să o petrec în cel mai frumos mod, alături de oameni dragi mie.

Azi am un proiect DIY de împărtășit.  Pentru unii e puțin devreme pentru împodobitul bradului iar alții se bucură de el încă din Noiembrie. Din orice categorie ai face parte însă, eu vin cu o propunere de brăduț puțin mai neconvențională. Până când îmopdobim bradul oficial, vreau să mă bucur la maxim de spiritul Crăciunului. Am tot dat scroll scroll scroll pe pinterest pentru inspirație și am găsit câteva idei pe care m-am gândit să le pun în practică în propria-mi manieră.

Pentru proiectul ăsta aveți nevoie de:

Crenguțe – Eu am folosit crenguțe de mesteacăn, pentru că îmi place foarte mult coaja acestui copac. Menționez de acum că nici un copăcel nu a fost maltratat în realizarea acestui DIY și vă sfătuiesc și pe voi să luați crenguțe deja căzute la pământ. Ca alternativă la mesteacăn, puteți folosi orice crenguțe pe care le puteți vopsi după bunul plac.

 

Ață – Aveți nevoie de ață puțin mai rezistentă. Chiar dacă crengile sunt ușoare datorită faptului că sunt uscate, cum a fost și în cazul meu, totuși se adună ceva greutate și o ață mai subțire nu va ține pentru o perioadă foarte lungă. Intenția mea e să dau jos ”copăcelul” ăsta abea în Ianuarie.

Ornamente – Puteți folosi orice ornamente de brad aveți, globuri, fundițe, beteală, orice vă satisface privirea. Eu am ales să folosesc ornamente care se potrivesc cromatic cu mesteacănul și pentru accente am folosit roșu.

Luminițe – De orice model aveți. Mie îmi pare rău că nu am avut o ghirlană mai lungă, dar o să mai adaug una ulterior.

Cârlige – Recomandarea mea e să folosiți cârlige din sârmă pentru că s-ar putea să fie nevoie să le ajustați, în funcție de grosimea crenguțelor.

 

Bun, și acum că am făcut necesarul de materiale, zic să începem prin așezarea crenguțelor în funcție de dimensiuni. De la mare la mic sau invers, nu contează, e important doar să avem o ierarhie și o previzualizare a întregului ansamblu. În modul ăsta eu am putut să înlocuiesc unele crenguțe, în funcție de colorit pentru ca totul să arate exact așa cum mi-am propus. După această ierarhizare, putem începe să legăm crenguțele între ele. Taie o bucată destul de mare de ață și marcheaz-i mijlocul printr-un nod. De acolo vom agăța brăduțul pe perete.  Leagă fiecare crenguță în parte printr-un nod simplu, așa ca în poză, nu e nevoie să te complici și în felul ăsta poți ajusta la sfârșit poziția crenguțelor care nu stau tocmai drept. După ce ai terminat de legat și brăduțul a prins formă, îl poți agăța pe perete sau oriunde îți dorești. Eu zic că merge prins chiar și pe ușă. Tot ce trebuie să faci în continuare e să-l împodobești.

Îmi cer scuze încă de pe acum de calitatea mai scăzută a pozelor. Soarele nu a ținut cu noi în ultima perioadă și cantitatea de lumină naturală a făst destul de mică. Dar promit să revin pe instagram cu poze mai bune. În cazul în care nu mă urmăriți pe instagram, să știți că acolo e mediul în care mă desfășor cu cea mai mai plăcere și postez zilnic.

contul meu de instagram

012345678910111213141516

 

Spor la decorat,

Daliana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s